Filmajánló: Fegyvernepper

A film (angol címe: Lord of War) 2005-ben készült amerikai thriller, de én csak tegnap láttam először. Már a címe is utalt arra, hogy érdekes lesz, de mikor láttam, hogy Nicolas Cage nevét írják ki, bátran vágtam neki - hiszen ő a kedvenc színészem.
A Fegyvernepper című filmAz elején főszereplőnk, Jurij Orlov áll egy töltényhüvelyektől hemzsegő utcán és itt mondja el miért fontos az ő szakmája, mert minden 12. embernek van fegyvere a Földön, de ő a többi tizenegyet fel kell valakinek fegyvereznie.
Majd az ezt követő képen elkezdődik a film főcíme, amiben egy lőszer útját figyelhetjük meg a gyártástól a szállításon át: még valakinek ki nem ontja a vérét.
Jurij egy ukrán magát zsidónak kiadó Amerikába menekült vendéglős család nagyobbik fia, aki egy éttermi lövöldözésbe csöppen. Ezek után eldönti, hogy fegyvereket fog eladni. Rábeszéli öcsét is, Vitalijt. Így ketten kezdenek el az utcán később pedig nemzetközileg is árulni.
A film másik fontos szereplője Jack Valentine, aki az Interpol ügynöke és célja, hogy elkapja a neppert.

A mozit nem csak a történet miatt érdemes megnézni, hanem azért mert sok országokat is bemutat, pontosan 13 különbözőt.

Saját vélemény:
Nem egy akció film, de azért néha izgulhatunk a főhősünkért. Tele van bomba csajokkal és a vicces jelenetek sem hiányoznak.
Kedvenc jelenetem például mikor Berlinben van egy fegyverkiállításon, ami teljesen úgy néz ki, mintha egy mai tuning show lenne csak épp fegyvereket árulnak vagy egy másik, amiben Afrikában egy nap alatt elhordanak egy repülőgépet az ott lakók.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben