Hamarosan újra WPF leírás

Az eddig elkészített Multimedia Playert ott hagytam abba, hogy legközelebb majd a kinézetén fogok csinosítani. Ennek neki is kezdtem, de még nem volt időm megírni a blogbejegyzést róla. Ezért úgymond elhúzom a mézesmadzagot figyelemfelkeltés gyanánt előttetek. Eddig itt tartok:

Media Player 3

Mivel a Visual Studio xaml szerkesztőjével ennek a kinézetnek a létrehozása elég hosszasan tartana és még én is csak ismerkedek vele, ezért egy programot és egy könyvet ajánlanék, amiből az alapokat el lehet sajátítani a gyorsabb design szerkesztéshez.

A program az Expression Blend 3, ami innen tölthető le. A program olyan, mintha a Form Designer és a Photoshop gyermekét kapnánk a kezünkhöz. Egyszerűbben lehet az elemek tulajdonságait, adatkötéseit, eseményeit beállítani, legenerálja az xaml kódot és van benne timeline is, ami majd az animációk készítésénél lesz nagy hasznunkra.

A program megértéséhez erősen ajánlom Brennon Williams: Microsoft Expression Blend™ Unleashed könyvét, ami részletesen elmagyarázza a program használatát példaprogramokon keresztül, amikhez még a programkódokat is kapcsolja. Szóval egy kicsi programozás is van benne. Ez pedig itt tölthető le forráskódokkal együtt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben