Filmajánló: Harcosok szövetsége

Ez a lenyűgöző háborús dél-koreai mozi (eredeti címe: Taegukgi hwinalrimyeo) már 2004-ben elkészült, de sajnos csak most bukkantam rá. Egy középszerű könnyedén elfelejthető akciófilmnek tűnik, de ha egyszer megtekintjük maradandó emlékekben lesz részünk.
A Harcosok szövetsége című filmA film két testvér, Jin-seok a fiatal diák és Jin-tae a cipőárus történetéről szól. Arról, hogy miképpen hurcolják el őket a koreai háborúba és miként próbálják ezt átvészelni.
Eddig egy századszorra eljátszott ötletű amerikai háborús filmnek látszik, de az a naturalista, realisztikus ábrázolás, ahogyan demonstrálja a háború szörnyű borzalmait, iszonytató rémtetteit a nézőt teljes egészében a székhez szögezi. Ehhez a látványvilághoz még betársul a nagyszerűen megkomponált aláfestő zene, ami segíti a még teljesebb azonosulást.
És végül, de nem utolsó sorban a hab a tortán az, ahogy a színészek játsszák a szerepüket.
Rosszat a filmről nem tudok elmondani. Rég láttam már ilyen jó és megható háborús filmet. Mindenkinek ajánlom a megtekintését.

Megjegyzések

  1. Legutóbb a Levelek Imo Dzsimáról című háborús filmet néztem meg, ami lány létemre teljesen lekötötte a figyelmemet.. azt hiszem a te filmajánlód is hasonlóan elgondolkodtató pillanatokat ígér, nem hagyom ki!

    Ui.: Működik a felugró ablak :)

    VálaszTörlés
  2. A Levelek Imo Dzsimáról filmről már hallottam, de látni nem láttam. Majd megszerzem és lehet írok róla is.
    Ha megnézted a filmet kíváncsi lennék majd a véleményedre:)

    VálaszTörlés
  3. Rákerestem LimeWire-n de nem találtam meg, nem értem miért :S

    Te honnan töltötted le?

    VálaszTörlés
  4. Már nem emlékszek rá pontosn, de szerintem koli hálózatról másoltam át.

    VálaszTörlés
  5. Barbély Koppány2010. jan. 25. 19:10:00

    Ez a film, még a legkeményebb fickókat is érzelmileg leveri. Katona múltú ember létemre sok háborús filmet láttam, de ez más. Ebben nincsenek dicső hősök, csak egyszerű emberek, ezért drámai. 10/10 szerintem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben