Filmajánló: Watchmen – Az őrzők

Ez egy szuperhősös film, de nem az a tipikus “szuper erőm van, legyőzöm a fő gonoszt és mindenki happy”, hanem egy teljesen más világot mutat be nekünk.
A Watchmen első generációs hőseiA Watchmenben elég sok szuperhős található, nem csak a baloldalt látható szereplők, hanem azok gyermekei is feltűnnek. Egy olyan világban játszódik, ahol elfogadottak a szuperhősök. De ők nem igazi szuperemberek csak jelmezbe öltözött átlagos emberek.
A film egyszerre több idősíkot mutat be 1940-től a hidegháborúig.
A története röviden annyi, hogy a film elején megölnek egy szuperhőst és ettől kezdve nyomoznak, hogy ki lehetett. Összehívják a csapatot újra, de mindeközben egyre közelebb van az atomháború kitörésének esélye.

A szereplők mivel átlagos emberek könnyen szerethetők számunkra. Olykor néha gonosznak is tűnnek például a Komédiás (aki az egyik kedvencem Rorschachon kívül). A történetet elég hosszasan elhúzzák, mivel a film 163 perc. Hossza miatt elég unalmas lehet néhányaknak és inkább a párbeszédeké a főszerep nem az akcióké. De nem kell aggódni, akciót kapunk eleget és jó minőségben. Ami a filmben megfogott az a képi világa, egyszerűen mesés.

Itt van egy kis ízelítő a filmből:

Nem egy egyszernézhetős film, de azért még egyszer nem nézném végig a hossza miatt.

Megjegyzések

  1. Az egyik legjobb film amit mostanában láttam!!
    Bocs az elkésett kommentért.

    VálaszTörlés
  2. Semmi probléma.
    Örülök, hogy írtál.
    Köszönöm :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben