A Windows 7 újdonságai

A minap feltettem a Windows Sevent a laptopra kipróbálni és azóta is használom. Most ezzel a kis leírással bemutatom miben változott az általam előtte használt Xp-hez képest.
Az új WindowsTelepítés közben mindent felismert a videókártya kivételével, de a net kapcsolat létrejötte után automatikusan leszedte a drivert.
Az indulási és kikapcsolási idő jelentős mértékben csökkent - csak pár másodperc lett.
A tálcán új dolog jelent meg, ami a Sidebar: ez a Gyorsindítás eszköztár és a tálcán megjelenő futó programok összeolvasztása. Ez lehetővé teszi a gyorslistát (Jumplist), amivel a tálcáról adhatunk parancsokat a programjainknak.

Teljesen új kinézetet kapott, amit az Aero grafikus felhasználó felület működtet. Ez több részből áll. Az Aero Glass felelős, azért hogy az ablakok átlátszóak legyenek. Az Aero Peek: ha a tálcán egy program fölé visszük az egeret, láthatjuk kis képben az éppen futó programot. Az Aero Shake-nek a nevéből is lehet következtetni mire való: ha megrázzuk az ablakot, a többi eltűnik, ha újra megrázzuk, előjönnek. Az Aero Snap segítségével úgymond dokkolni tudjuk programjainkat. Ha az ablakot balra visszük, akkor a képernyő bal felét foglalja el, ugyanez történik jobboldalra húzáskor is. Ha pedig az ablakunkat a képernyő legtetejére visszük, ki teszi teljes méretre.

Egyéb dolog, ha a Windows + T gombot lenyomjuk, az minden ablakot egymás mögé rendez és így választhattunk közülük. Ha hozzászoktunk a jó öreg Alt + Tab-hoz, azt is használhatjuk, aminek a kinézete szintén megváltozott.

Régóta várjuk, hogy a Paint és a Számológép programok fejlődjenek valamit. Úgy látszik most már nem kell: végre kibővítették őket. A Számológép a régi egyszerű és tudományos nézeten kívül kapott egy programozóit és egy statisztikait. Újdonság még benne a munkalapok, aminek segítségével jelzáloghitelt, járműlízinget és üzemanyag fogyasztást számolhatunk. A Paint kapott egy kibővített eszköztárat, amiben részletesebben állítgathatjuk az ecseteket és egyéb dolgokat.

Új program a Sticky Notes, ami hasonló mint a hűtőre ragasztott emlékeztetők és megtalálhatók a Vistából ismert gadgetek, bigyók. Windows Media Player 12 és Internet Explorer 8 is megtalálható benne.

Windows 7 újdonságai 2 percbe sűrítve:

Szóval nagyszerű lett az új Windows. Pacsi a redmondiaknak:)
U.i.: Ha nem látnánk a menüsort, akkor nyomjuk meg az Alt gombot.

Megjegyzések

  1. Az egyik cimborám már régóta reklámozza a windows 7-et!
    Informatikusként ajánlja is!!

    VálaszTörlés
  2. Hát,én tisztában vagyok vele,hogy nő vagyok.Azzal is,hogy szőke vagyok:-))).Letöltöttem egy torrent oldalról a Windows 7-et,egyelőre nincs pénzem a legális verzióra.Sajna nem jött be egyelőre,totál lefagyasztotta a gépet:-((.Pedig annyira akartam írni a tapasztalataimat:-))!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben