Windows gadgetek

A gadgetek kis programok, amiket az asztalunkra tudunk kihelyezni. Először a Vistában jelentek meg, ahol a sidebaron mozgathattuk őket. Ez a Windows Sevenben annyit változott, hogy bárhova pakolgathatjuk őket a képernyőn. Most ezek közül mutattok be néhányat.

Notes gadgetNév: Notes
Leírás: Ez a gadget a sokunk által használt hűtőre ragasztható öntapadós cetlik számítógépes megfelelője. Fontos eseményt írhatunk fel vele, amit biztos nem felejtünk el, mert ott lesz a szemünk előtt.
Letöltés: Beépített a Windowsban.

Időjárás gadgetNév: Időjárás
Leírás: Amint a neve is mutatja az időjárást nézhetjük meg az aktuális időpontban és előrejelzést kapunk a következő három napra. Sajnos nem minden város szerepel benne úgyhogy, ha nem találjuk benne, akkor keressünk egy hozzánk közel eső helyet.
Letöltés: Beépített a Windowsban.

All CPU Meter gadgetNév: All CPU Meter
Leírás: Ezzel az alkalmazással a processzorunk és memóriánk használatát követhetjük nyomon. Memóriánál a szokásos elemeket írja ki (mennyi a használt, a szabad és az összes). Ha többprocesszoros rendszerrel dolgozunk, akkor képes külön-külön is jelezni a használtságot és az alján még található egy grafikon.
Letöltés: Windows Live Gallery

Wireless Network Meter gadgetNév: Wireless Network Meter
Leírás: Hasonlóan az előbbi programhoz ezzel is gépünk állapotát figyelhetjük meg. Azon belül is a vezeték nélküli hálózatét. Kijelzi a jel erősségét százalékban, az aktuális fel- és letöltési sebességünket bitben és bájtban, eddig fel- és letöltött adatmennyiséget és mindenhez még egy grafikon is társul.
Letöltés: Windows Live Gallery

Fb Explorer gadgetNév: Fb Explorer
Leírás: Facebook felhasználóknak alapalkalmazás, mert egyszerűen frissíthetjük állapotunkat és webböngésző nélkül olvashatjuk az üzenőfalat. Emellett értesítést kapunk, ha ismerősnek jelöltek meghívtak egy csoportba vagy egy eseményre esetleg levelet kaptunk.
Letöltés: Windows Live Gallery

TweetZ gadgetNév: TweetZ
Leírás: Ez teljes értékű twitterkliens, ami tartalmazza a szokásos dolgokat, mint barátaink tweetjeinek megtekintése, tweet írás, tweet retweetelése, kedvenccé tétele és válasz írása. Ezenkívül még van benne egy url rövidítő is.
Letöltés: Direct link


Árfolyam gadgetNév: Árfolyam
Leírás: Erről sokat nem tudok mondani. Amint a neve is mutatja egyszerűen válthattunk vele pénznemek közt.
Letöltés: Beépített a Windowsban.

Mini Radio gadgetNév: Mini Radio
Leírás: Más memóriazabáló program futtatása helyett könnyen hallgathattunk ezzel rádiót. Több mint 70 rádióállomás közül választhatunk, ami elég sok stílust felölel.
Letöltés: Windows Live Gallery

Uptime gadgetNév: Uptime
Leírás: Szándékosan a végére hagytam ezt a gadgetet, mert azt mutatja, hogy mennyi ideje megy a számítógépünk. Amikor már elég sok ideje ülünk a gép előtt, tartsunk szünetet magunknak és a számítógépünknek is.
Letöltés: Windows Live Gallery

Megjegyzések

  1. Köszi! Ez nagyon hasznos, mert pont most váltottam Windows 7-re. :o)

    Az időjáróst már megtaláltam, de ez a facebookos/twitteres is jónak látszik. Meg a rádiós is. :o)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben