Chrome kiterjesztéseim

Régebben Mozilla Firefox felhasználó voltam, de mióta a Google Chrome tudását is növelhetjük kiterjesztésekkel, azóta csak azt használom. Most bemutatom az általam használt kiterjesztéseket, amik megkönnyítik a neten való szörfölésünket.
Google ChromeA Chrome-hoz kiterjesztéseket tudomásom szerint két oldalról szerezhetünk be:
- a hivatalos Google Chrome Extension gyűjtőoldalról, vagy
- a Chrome Extensions oldalról.

Nem is fecsérlem tovább a karaktereket. Jöjjenek a kiterjesztések!

RSS Feliratkozás bővítmény (Google): valamiért a böngésző fejlesztői kihagyták ezt a számomra természetes dolgot, de itt a megoldás, hogy egyszerűen feliratkozzunk oldalak feedjére.

Feedly: ha rendelkezzünk Google Reader fiókkal, akkor az előző bővítménnyel feliratkozott oldalak csatornáit tudjuk könnyen magazinszerűen áttekinteni. További leírást Sancho blogján találtok róla.

Google Hasonló oldalak béta (Google): ha az éppen megtekintett oldalhoz témában kapcsolódó oldalakon akarjuk tovább folytatni a böngészést, akkor nagy segítségünkre lehet ez a bővítmény. Én akkor szoktam leggyakrabban használni, amikor nincs semmi ötletem, hogy mit nézzek:)

Tweetings: ez egy twitter kliens, ami a címsor mellett megbújva figyeli Twitter profilunkat. Jelzi az új üzenetek, linkeket rövidít, geotag információkat jelenít meg és ismeri a régi és új retweetet.

Facebook Notifier: egyszerűen csak jelzi, hogy hány új értesítést kaptunk és meg is tudjuk őket nézni.

Facebook Photo Zoom: ez csak annyit tesz, hogy Facebookon nem kell rákattintani a képekre, hanem a kurzort föléjük tartva megtekinthetjük őket nagyban.

Beautify Facebook: ahogy a neve is mutatja szebbé és nem mellesleg könnyen használhatóbbá teszi a Facebookot. Például: lapgörgetésnél a navigációs menü mindig látható, mutatja a chaten alkalmazható smiley képeket, faviconban megjeleníti az értesítések számát és az üzenőfalat is szebbé teszi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook tetszik gomb kirakása Bloggerben